Ervaringen Céline

"Een fantastische techniek om dicht bij jezelf te blijven" - Ruud

 

Marc - " Voordat ik aan deze training begon, had ik niet verwacht, binnen acht weken zo'n verandering te kunnen doormaken. Toch is juist dit gebeurt! Door een burn-out op 29-jarige leeftijd was ik zowel lichamelijk als geestelijk in slechte staat. Door deel te nemen aan de Mindfulness cursus, heb ik in kleine stappen van week tot week belangrijke inzichten geleerd. Je leert je daadwerkelijk op het 'hier en nu' te focussen. Alleen al door mij in het 'hier en nu' te brengen, ben ik zelf veel rustiger geworden en is het piekeren verminderd.

In het begin van deze training vond ik het moeilijk, om de oefeningen dagelijks toe te passen, maar ik kwam er al snel achter, op welk vast tijdstip van de dag de oefeningen voor mij het effectiefst waren. De oefeningen waren goed toepasbaar en bracht waardevolle informatie over mijzelf naar voren. Daarnaast wil ik graag aanhalen, dat Celine een zeer aangename en professionele trainster is. Ik voelde mij altijd op mijn gemak bij haar. De wekelijkse bijeenkomsten zijn erg leerzaam, omdat de ervaringen van anderen en de manier waarop Céline daar mee omgaat weer nieuwe inzichten te weeg brengen en je support hebt van de trainer en van elkaar.

En nu enkele weken na de training oefen ik nog steeds. Mindfulness is voor mij een way-of-life geworden, die ik volledig in mijn leven heb geïntegreerd. Mindfulness is voor mij een zeer waardevol iets, om weer met beide benen op de grond te kunnen staan. Het heeft mijn inzichten en leefplezier verruimt. Ik ben kleine dingen veel meer gaan waarderen, door me bewust te zijn van al mijn zintuigen ipv voortdurend alleen maar in mijn hoofd te zitten. Door Mindfulness te gaan volgen, ben ik eindelijk weer gaan leven, in plaats van altijd maar te piekeren en weg te dromen in gedachtes. "


Janneke van Rooij Ik ben deze training op verwijzing gaan doen omdat de combinatie van een verantwoordelijke baan en een druk gezin mij te veel was geworden. Eerder had ik een online cursus geprobeerd te volgen via het werk. Het lukte me niet dit zelfstandig te volbrengen. Ik had echt de wekelijkse  bijeenkomsten, feedback en de “stok achter de deur” nodig. Daarnaast bleek tijdens deze training dat ik acceptatie geheel verkeerd had begrepen waardoor mijn spanning alleen maar was toegenomen. Doordat ik zelf niet meer kon ontspannen had dit zijn weerslag op mijn gezin. Ik heb nu de volledige training kunnen volgen en het heeft me zoveel gebracht. De rust moest eerst bij mij vandaan komen en de training spiegelde mijn eigen gedrag.  Ik luister nu veel beter naar mezelf en de mensen om mij heen en bouw meer rust in voor ik reageer en dat is voor mij en mijn hele gezin goed.


 

José de Haan - Even niet lekker in je vel zitten, het gevoel hebben dat jouw gedachten je continue bezig houden, een beetje somber zijn en gewoon veel te verwerken hebben, dat was het dus voor mij. Een reden om te gaan kijken of er iets was dat mij kon helpen met deze gevoelens en gedachten. Het werd mindfullness.... rust, gehoord worden, herkenning, prettige sfeer, handvatten om in het hier en nu te blijven en te zijn, aandacht voor jezelf, luisteren naar jezelf, je lijf, je ademhaling, gevoelens toelaten maar observeren en benoemen en herkennen maar ook loslaten. Het lijkt heel veel maar het ging zo goed en zo snel. 8 weken en dan het gevoel dat je somberheid verdwijnt, dat je weer eens onbedaarlijk kunt lachen, dat je toch weer mooie dingen om je heen ziet, voelt, waarneemt. Dat je tot rust komt. Genoeg tools om mee verder te gaan en weer de tijd nemen om aandacht aan jezelf te schenken. Bijzondere ervaringen gedeeld met de mensen uit onze groep en met Celine. Zij straalt rust uit, neemt waar en luistert en vandaar uit geeft zij een "warme" waardevolle training. Ik ben blij dat ik deze stap gezet heb.


Leandra Zwemer - De training mindfulness bij Céline ben ik op advies gaan volgen. De cursus heeft mij geleerd bewust te zijn van mijn lichamelijke gevoelens waardoor je signalen veel sneller en beter herkent. De oefeningen die door Céline zelf zijn ingesproken geven mij rust en brengen mij weer terug naar mezelf. Daarnaast heb ik geleerd te genieten van kleine dingen die anders zo normaal lijken of niet eens opmerkt. Verder vond ik het erg fijn dat de cursus in een groep wordt gegeven, je krijgt echt een band met de medecursisten door de open en vertrouwde sfeer. 


H. Machielsen - Na een bewogen jaar in mijn prive situatie heb ik mij opgegeven voor de training mindfulness bij Celine. In eerste instantie was ik sceptisch of dit wel iets voor mij was, maar al bij het eerste contact was er het vertrouwen dat dit goed zou zijn voor mij. Ik kan wel zeggen dat het eerste contact met Celine mij over de streep heeft getrokken.

De 8 weken durende training was vrij intensief, maar voor mij beslist de moeite waard! De diverse praktijkoefeningen worden gedurende de 8 weken training opgebouwd en uitgebreid. Topics als gedachten-gevoelens-lichamelijke sensaties, inzichten verkrijgen en gewaar zijn, worden behandeld en zowel tijdens de training, als thuis nader beoefend. De door Céline ingesproken tekstbestanden welke je hierbij krijgt aangereikt zijn praktisch en erg handig. Ze heeft een zeer aangename ontspannende stem. Zo kon ik simpelweg overal waar ik was mindfulness voor mezelf in de praktijk oefenen.
 
De training in een groep gaf voor mij een extra dimensie aan het geheel. Het uitwisselen van ervaringen tussen de mede trainees bracht mij nieuwe inzichten en  mogelijkheden. Hierbij was de sfeer informeel en de grootte van de groep, qua omvang, prima.

Nu ik de training heb afgerond kan ik wel zeggen dat ik me meer bewust ben van mezelf en mijn omgeving. Dat ik minder oordelend ben, rustiger ben geworden en meer in het NU leef.  Een echte aanrader dus!


John Noldes - De laatste jaren merkte ik dat mijn werk en de omgang met mensen moeizamer voor mij werd. Na een drukke dag of lange week voelde ik mij onrustig, wat vervreemd van mij zelf. Vaak bleef ik dan lang en kritisch over gebeurtenissen nadenken. Uiteindelijk kreeg ik de tip om door de dag meer aandacht te nemen voor mijzelf, mijn emoties en gedachten. Om dit te oefenen heb ik bij Celine de training mindfulness gevolgd. In het begin was dat moeilijk. Het riep eerst lastige gevoelens en onrust in mij op. In de training heb ik geleerd dit te accepteren en met milde aandacht te ondergaan. Door wekelijks in groepsverband te kunnen trainen en door de respectvolle aanmoediging van de trainer Celine heb ik doorgezet. Nu voel ik mij rustiger, weet weer beter wat ik wil en zie de wereld met meer vertrouwen tegemoet. Daar geniet ik dagelijks van. Het trainingsmateriaal wat we meekregen was me daarbij behulpzaam, begeleide mij door de huiswerkoefeningen en stond vol praktische tips die je meteen kan toepassen. Ook goed als naslag.


Monique Lindeijer - De training Mindfullnes heb ik als een nieuwe start ervaren om bewuster om te gaan met drukte en mijn eigen behoefte aan rust. Door de oefeningen ben ik me nu bewuster van lichamelijke signalen, maar ook van gevoelens en kan ik daar beter gevolg aan geven. De manier waarop Celine de training geeft heb ik als zeer prettig ervaren: zij begeleidt met veel rust, respect en humor, maar toch ook duidelijk in de bedoelingen. Ze staat open voor de ervaringen van deelnemers en voor feedback. Vanwege lichamelijke klachten was het voor mij niet mogelijk om alle oefeningen voluit mee te doen, en hier was gelukkig ook alle ruimte voor. Ik ben zeker van plan om ook de maandelijkse terugkombijeenkomsten bij te wonen.


Stella - Een jaar geleden zat ik niet lekker in mijn vel, was bang van mijn gedachten en was enorm zoekende naar het hoe en het waarom van alles. Angstig was ik ook vreemd genoeg terwijl ik in toch alles goed voor elkaar had (dacht ik). Celine is de rust zelf en heeft enorme persoonlijke aandacht voor iedereen. Ik heb in haar 8 weekse cursus geleerd niet te oordelen. Niet te oordelen over een ander en zeker niet te oordelen over mezelf. Alles is goed, altijd en overal. Ik heb mijn gedachtes leren te ordenen en rust gevonden. Iets onbeschrijfelijks. Ik heb inmiddels mijn baan in de reclame opgezegd en ben natuurvoeding gaan studeren. Ik start volgend jaar mijn eigen praktijk in foodcoaching en ben gelukkiger dan ooit. Mindfullness volgen bij Celine is een echte aanrader!


Juan - Deze training was voor mij een echte eye opener en een manier om in contact met mijzelf te komen. Met Celine als trainer kan je het niet beter treffen. Ik heb haar begeleiding als heel prettig ervaren. De rust en compassie die zij uitstraalt zorgt voor een veilig gevoel waarin er ruimte is om te delen en te onderzoeken naar de overtuigingen die ik ervoer.


Alex - Naar aanleiding van depressieve periodes na een zeer zware vechtscheiding suggereerde mijn psychologe om een cursus Mindfulness te gaan volgen. Dit om terugval naar een mogelijke nieuwe depressieve periode te voorkomen.

De Mindfulness cursus van Celine heeft me de ogen geopend. Ik heb er waardevolle kennis mee opgedaan waarmee ik de rust kan bewaren tijdens moeilijke momenten. Met name de ademruimtes waren een “eye-opener” voor me.

Celine straalt een enorme rust uit tijdens de trainingen en neemt alle tijd voor elk individu. Ik had me geen betere lerares kunnen wensen en ben haar erg dankbaar voor mijn verworven kennis. 


Leo - Ik heb uiteindelijk de training als zeer positief ervaren. Er was een goed open en eerlijk contact met trainster en medecursisten. Er was een vertrouwde sfeer tijdens de training.

In het begin was ik behoorlijk kritisch, vroeg mij meerdere malen af wat mindfulness mij kon brengen. Ik had eigenlijk ook te weinig geduld om de oefeningen te doen. (ik heb ze wel allemaal gedaan!!) Mindfulness heeft mij wel veranderd.Ik ben veel rustiger geworden, doorgaans een betere nachtrust, oordeel minder snel, tel eerst tot 10 en neem regelmatig tijd voor mijzelf. Ik ben het me over het algemeen sneller bewust als ik ga doemdenken of piekeren en kan dan de regie in eigen hand houden met de vaardigheden die me aangeleerd zijn. Rust heb je voor een groot deel in eigen hand.


Sandra Tonnet - Behoorlijk sceptisch begon ik medio mei 2012 aan de Mindfulnesstraining van Celine. Mijn hele leven draaide op dat moment om de zorgen die ik had over mijn twee zoons resp. 15 en 19 jaar oud. Een aantal traumatische gebeurtenissen met hen hebben ervoor gezorgd dat ik constant angstig was dat er ‘iets ergs zou gebeuren’. Ik wilde daar vanaf, wilde weer gelukkig zijn! De eerste drie lessen heb ik ondergaan en heb braaf mijn oefeningen gedaan. Pas na de vierde les merkte ik aan mezelf dat ik anders in mijn vel zat. Vooral de ademhalingsoefeningen en het herkennen van ‘gedachten’ hebben mij heel erg geholpen tot rust te komen en te genieten van momenten. Die rust straalde ik blijkbaar ook uit, waardoor de spanning en stress in het gezin duidelijk minder werden. Ik heb ook heel erg kunnen genieten van onze zomervakantie in Italië. Kon me ontspannen, ondanks dat mijn oudste zoon voor de 1ste keer met vrienden naar Salou ging. De doemscenario’s die ik normaal gesproken al op het netvlies had staan waren er wel, maar dat waren ‘gedachten’ die kwamen en verdwenen weer. Ze hadden geen invloed meer op mijn welbevinden. Ik heb geleerd in ‘het nu’ te leven en ondervindt daar nog elke dag de voordelen van! Ik bedank Celine, voor haar geduld en uitleg en mijn medecursisten, voor het delen van hun ervaringen.


Jose van Kuijk - In een fijne ruimte waar de thee 's morgens al klaar stond werden de lessen in een compacte groep gegeven. Er was vanaf de eerste les een goede reader voor thuis en ook CD s met oefeningen ingesproken. Het resultaat nu al na 8 lessen is boven verwachting voor mij. Beter om kunnen gaan met alle gedachten die er altijd in mijn hoofd zijn. Alleen al het horen dat gedachten ,normaal, zijn iedereen ze heeft. Het leren sturen hiervan door oa de ademhaling levert me veel op. Ik slaap weer veel beter!! En indien niet,weet ik dat ,opstandig hierover worden ,zeker niet zal helpen.. Ook vind ik, en ook mijn echtgenoot beaamt dit, ben ik opgeruimder,lichter van gemoed. En dat is nog maar het begin,want ik besef dat ik er nog meer plezier van kan krijgen als ik blijf oefenen. Ik raad het iedereen aan, die meer inzicht in zichzelf wil krijgen en daardoor meer ruimte en rust krijgt.


Anoniem: The goal of mindfulness isn’t to control your thoughts, it’s to stop letting them control you.” Helaas is mij niet bekend van wie deze spreuk is, maar voor mij is deze zeer treffend. Het geeft mijn reden weer om de training mindfulness te gaan volgen. En dat is mij goed bevallen. De groepsgrootte was goed, de aandacht voor individuele behoeften aanwezig en de locatie sloot goed aan bij de training. Mocht je overwegen de training te volgen dan kan ik de training bij Celine beslist aanraden.  


Fré - Rustig werden we iedere vrijdag welkom geheten door Celine en begonnen we met een lekker kopje thee. Er was ruimte voor de belevingen en ervaringen van alle deelnemers en door de kleine groep voelde iedereen zich veilig en vertrouwd. Tijdens de lessen werd er tijd gemaakt voor oefeningen maar ook voor de gesprekken van de oefenmomenten thuis. Dit alles werd in een prettige sfeer gedaan en besproken en werd er geleerd van elkaar. Er bleken ook onverwacht veel overeenkomsten te zijn tussen de cursisten, wat een gevoel gaf dat je er niet alleen voor stond. Door deze training ben ik wat bewuster geworden van een aantal van mijn automatismen en door het volgen van de oefeningen doe ik veel handelingen veel bewuster en geniet ik meer van de gewone dingen in het leven. De cd's die we van Celine hebben meegekregen gebruik ik iedere dag en helpen mij om het 'Mindful-gebeuren' meer tot iets van mezelf te maken. Het oefenen is een onderdeel geworden van de dag en daardoor ben ik een stuk rustiger en meer onstpannen geworden.


Edith - Toen ik aan de mindfulness training begon was ik voor mijn gevoel al behoorlijk ver met het herstellen van een burn out die ik in het schooljaar 2014-2015 had gekregen.

In de eerste les schrok ik behoorlijk toen ik zag dat er allemaal mensen waren die er juist middenin zaten of nog niet zo ver waren om dit te onderkennen. Ik dacht toen waar ben ik nu terecht gekomen? Wil ik al deze verhalen wel aanhoren. Toch wist ik dat ik bang was om weer terug te vallen omdat het voor mijn gevoel toch heel erg onverwacht is gekomen. Als doel gaf ik aan om nog meer te leren loslaten. In de tweede les voelde het contact met de groep ineens heel anders. Ik besefte dat het juist heel fijn was om te horen en te weten dat er veel meer mensen kampen met dezelfde problemen en gedachtes. Het bleek later in de cursus dat we doordat we ons allemaal kwetsbaar durfden op te stellen we een hechte groep werden. Nu is het inmiddels al weer een maand geleden dat de laatste cursusbijeenkomst was. Ik heb inderdaad meer leren loslaten. De woorden Mindfulness is we houden het niet vast, we stoppen het niet weg, we verdrinken ons er niet in helpt mij enorm. Ik ben me nu veel vaker bewust van de dingen die gebeuren. De gedachtes en gevoelens die ik heb. Ik merk ze nu op en heb het gevoel dat ik er nu keuzes in heb. Ik ben ook meer in het moment. Dit houdt niet in dat je dan altijd geniet maar wel dat je bewust in dat moment zit. Mijn angst is nu een stuk minder. Volgend jaar ga ik weer full time werken. Iets wat altijd graag wilde maar ik blijf de mindfulness toepassen om zo dicht mogelijk bij mezelf te blijven. Goed voor je zelf zorgen is het belangrijkste wat er is. Dit heb ik wel geleerd. 

Ik vond het echt fijn heel fijn om deze cursus bij Céline te volgen. Céline is een fijn persoon en ik voelde me na de tweede les op mijn gemak. Zij luistert erg goed naar mensen en weet bij iedere persoon het individuele stukje te raken. Wellicht wil ik in de toekomst nog een keer een cursus bij haar volgen.


Ria - Ik ben begonnen met de cursus omdat ik na een aantal jaar psychologische hulp het nog steeds lastig vond om rust te vinden in mijn leven. De moeite nemen om even rustig aan te doen, te genieten bijzondere momenten en dagelijkse dingen ook echt te beleven. Na veel positieve verhalen over Mindfulness, en een cursus bij jou voor mijn verjaardag kreeg ben ik begonnen aan een nieuw life changing avontuur.

De eerste keer vond ik ontzettend spannend. Ik moest ergens naar toe waar ik geen controle over had en waar ik niemand kende. Na het rustige thee momentje en de prettige (vooral ook rustige) uitleg begonnen we met de bodyscan. Heerlijk, ik ben nog nooit zo rustig thuis gekomen. Na de eerste week merkte ik al resultaat, ik heb meer rust in mijn dagelijkse bezigheden ervaren. Het lukte mij zelfs zonder tijdsplanning een dag in te delen en te beleven. De oefeningen waarbij ik me bewust moest worden van positieve en negatieve momenten heeft mij veel geholpen en pas ik nog dagelijks toe. Tijdens die momenten kom ik er achter dat ik bijvoorbeeld weer onrustig ben en kan ik mij weer focussen op de adem en terug in de rust komen.

Ik vond het heel prettig om de geluidsfragmenten via dropbox te ontvangen. Op deze manier heb je ze altijd bij je, thuis, op je werk maar zelfs op vakantie is het eenvoudig om je oefeningen te doen.

De laatste weken vond ik intensiever worden omdat ik steeds meer inzicht kreeg in mezelf door de oefeningen tijdens de sessies op het bord. Sommige groepsgenoten vonden het prettig om hun gevoelens in de groep te delen, persoonlijk had ik hier minder behoefte aan maar ook dat is geen probleem.

Ben ik een andere Ria dan eerst?! Voor andere mensen niet, maar van binnen heb ik veel meer rust en overzicht. Het lukt me nu zelfs te genieten van avondjes met vriendinnen gepland of onverwacht.

Celine,

Bedankt voor alle rust, inzichten en wijze raad die je me gegeven hebt de afgelopen periode!


Silvia Schets- van der Velde - Ik neem nu bij mezelf waar dat ik meer geniet van het rust gevoel in mijn lichaam. Ik merk dat op en kan daar van genieten. Net als nu bijv. terwijl ik dit alles neerschrijf kan ik genieten van mijn rustige buik. Ook neem ik bij mezelf waar dat ik iets beter naar mijn ademhaling toe kan gaan wanneer ik veel aan het denken ben. Ik neem waar dat ik veel aan het denken ben, dat deed ik voorheen ook niet. Dan kan ik mezelf weer eventjes op orde roepen en me concentreren op hetgeen waar ik op dat moment mee bezig ben. Ik blijf wel oefenen en pak er af en toe weer de reader bij of een cd’tje met meditatie. Ik wil mijn medecursisten bedanken voor hun steun tijdens deze training. Ik ben me mede door hen ook nog eens waardevoller gaan voelen. Zij, samen met andere mensen uit mijn omgeving zijn ook meer geïnteresseerd geraakt in mij. Nu wordt er ook naar mij geluisterd ipv dat ik alleen naar hen luister. Dat vind ik toch wel erg bijzonder en heel erg fijn. Wat ik aan mezelf gewaardeerd heb is dat ik toch eigenlijk stiekem best wel wat tijd en energie heb gestoken in deze training. Dus in mezelf. Dat ik op een gegeven moment ook vrede had met het niet iedere dag alsmaar moeten oefenen. Als ik er geen behoefte aan had dan deed ik het ook gewoon niet. Ik heb mezelf op een gegeven moment niet meer gedwongen. Vooral ook omdat mijn groepsgenoten en Celine juist wel vonden dat ik veel oefende en er echt wel wat mee deed. Iedereen benaderd elkaar heel erg positief, dat vond ik ook super. We hielpen elkaar.


Silke Janssen - Ik heb de mindfulnesstraining als heel zinvol en prettig ervaren. Ik denk dat iedereen deze training in het hectische leven van tegenwoordig eens zou moeten volgen. Mij heeft het meer rust en tevredenheid in mijn dagelijks leven gebracht. Ik vond Celine een hele prettige, vriendelijke en bevlogen begeleidster die ieders welbevinden goed in het oog houdt. Ik kan deze training van Celine bij iedereen aanraden.


Liefs van Henny en Jopie van der Feer - Onderweg op ons pad hoorden wij van mindfulness. Een vluchtige blik op enkele internetsites wekten interesse en we hebben ons opgegeven voor een 8-daagse training.

Zonder verwachting, en eigenlijk geen idee hebbend wat dit inhield, prima, we zouden wel zien. En wat een verademing het werkelijk was. Je mag zijn wat je bent, je mag voelen wat je voelt, het gaat niet om het waarom en waarvoor. Een levensprogramma. Niets leren, alleen maar oefenen. En dat is wat we nu doen, dagelijks, oefenen en toepassen. Dank je wel Celine, voor al het geduld met die kakels. En voor de goede uitleg. Je bent voor ons een dierbare gids geweest.