Ervaringen Lorenz

"Ik blijf beter in het hier en nu, kan moeilijke dingen beter in de ogen kijken" - Rob

 

Pieter van der Ven - "De mindfulness training bij Lorenz heeft mij geleerd hoe ik om kan gaan met stress. Door een druk studentenleven met daarnaast nog een bijbaan ren ik mijzelf vaak voorbij. Vaak levert dit stress op waarvan je eigenlijk niet eens weet waar het vandaan komt. Wanneer je gestrest bent, ga je ook vaak negatief denken, over jezelf en je omgeving. Mindfulness heeft me leren stilstaan. De training gaf me handvaten waardoor de stress minder is geworden. Door veel stress had ik vaak last van migraine. Sinds dat ik aan de training begonnen ben, heb ik daar nog maar sporadisch last van en als dat zo is kan ik er beter mee omgaan."


Coby Mulder - “Bij het aandacht geven aan een gedachte is deze vaak al weg”; “Meer rust, minder primair reageren, even afstand nemen, voor mezelf kiezen, luisteren naar mezelf, meer aandacht, mensen meer in hun waarde laten”; “Ik kijk milder naar mezelf en anderen”; “Ik merk bij mezelf meer: accepteren, bewustzijn, innerlijke kalmte”; “Ik heb geleerd dat ik goed ben zoals ik ben”; “Acceptatie en ‘het is zoals het is’. “Ik heb geleerd meer stil te staan bij mezelf, vaker ergens kort stil te staan in het hier en nu, realiseer me vaker: gedachten zijn gedachten en geen feiten. Ik zit minder in het verleden, meer ‘mag’ minder ‘moet’ van mezelf”; “Beter slapen”; “Positieve momenten opmerken, stil staan bij gevoelens, beter in de ander verplaatsen – minder op mezelf betrekken”; “Ben rustiger en milder t.o.v. mezelf en anderen. Kan met situaties evenwichtiger omgaan door het gevoel dat ik iets te kiezen heb” Lorenz is een bevlogen trainer met een bijzonder gevoel voor humor dat je niet veel tegenkomt. Ik zou de training zo weer overdoen alleen al door de prettige sfeer."


Jeanette van Dam - “Ik heb er veel aan gehad, ik en ook mijn omgeving ziet dit terug. Ik leerde door de body scan weer contact te maken met mijn lichaam en heb er ook beter naar leren luisteren. Ik kan nu anticiperen op wat nodig is, beter voor mezelf zorgen. Ik relativeer meer en kan meer vanuit mezelf reageren.”; “Ik ben vriendelijker voor mezelf, beoordeel mezelf minder, heb minder nek- en hoofdpijn klachten.” Lorenz heb ik ervaren als een hele prettige professionele trainer"


Rob de Vries - “Ik blijf beter in het hier en nu, kan moeilijke dingen beter in de ogen kijken”; “Ik ging minder oordelen en meer voelen!”; “Ik durf meer te voelen, kan meer accepteren, kan meer genieten van wat er nu is.”


Edwin van Dam - "De cursus mindfulness van Lorenz is erg waardevol voor mij geweest. Ik heb daar geleerd om beter om te gaan met mijn gedachten en daar niet direct op te reageren, en daarmee heb ik rust in mijn leven gekregen. Erg fijn!"


Renate Tempelman- "Ik ben erg tevreden over Lorenz als trainer. Hij heeft naast kennis ook de juiste houding. Lorenz oordeelt nergens over althans hij laat dit nergens in blijken. Ik vind Lorenz ‘echt’, bij sommige trainers bemerk je wel eens een veroordelende houding maar dat heeft hij helemaal niet, waardoor iedereen (inclusief ikzelf) ook meer durven zeggen over wat er speelt. Je creëert een veilige sfeer. Het zou super zijn als meer mensen binnen JBB kunnen deelnemen aan zijn mindfulness trainingen.