Relatietherapie Breda

Relatietherapie Breda

"Omdat inzicht alleen geen verandering brengt.” (Janov, 2000) 

 

Wat zijn relatieproblemen?

Wanneer je langdurig ruzie of communicatieproblemen ervaart binnen je relatie en je hebt het gevoel uit elkaar te groeien. Je mist de verbinding en je vraagt je af of je nog wel van elkaar houdt, en twijfelt of dit nog langer is wat je wilt en of het wellicht beter is om de relatie te verbreken.

Er kunnen problemen gaan ontstaan op andere gebieden van je leven. Je voelt je ellendig en je denkt veel na over de problemen die je ervaart of je zoekt juist afleiding en trekt je steeds verder terug uit de relatie. Misschien heb jij of je partner gevoelens gekregen voor een ander. 

Jullie zijn vastgelopen in een bepaalde manier van reageren op elkaar en dit gaat van kwaad tot erger.

Een eerste stap is de realliteit van jullie situatie zoals deze nu is onder ogen te zien en deze te accepteren. Dan ontstaat er ruimte om de manier van reageren zoals jullie nu gewend zijn onder de loep te nemen en hiermee te stoppen. Doordat we deze automatische manier van negatief op elkaar reageren stoppen kan ik je leren hoe je weer echt naar elkaar kunt leren luisteren. Doordat  je je weer gezien en begrepen voelt door op de eerste plaats jezelf en je partner zullen jullie je weer verbonden voelen met elkaar.

 

                                              

 

 

"Onze grootste vreugde en pijn"

vinden we in onze relaties met anderen.

Stephen R. Covey (auteur managementboeken)

 

Hoe ziet de relatie begeleiding van relatietherapie Breda eruit?

Ik begeleid jullie zowel individueel als in relatie tot elkaar. 

Ik werk middels de EFT methode (Emotionally Focused Couple Therapy), en vanuit de zijnsgeoriënteerde relatie begeleiding. Dit is een hele goede manier om je door een moeilijke periode in een relatie heen te helpen. Je leert jezelf te begeleiden om er op de eerste plaats weer voor jezelf te zijn en jezelf te begrijpen. Pas wanneer je echt in contact bent met jezelf kun je in contact zijn met de ander.  Ik creeer een veilige situatie waarin jullie je uit durven spreken naar elkaar. Je leert je te uiten in wat je voelt en wat je verlangens zijn. Tegelijkertijd leer je werkelijk naar elkaar te luisteren zodat jullie je ook door elkaar begrepen en daardoor gehoord en gezien voelen.  De ervaring van mensen die begeleid zijn middels deze vorm van relatietherapie is dat er een relatie ontstaat waarin ze meer zichzelf kunnen zijn en weer veiligheid, verbinding,passie, plezier en intimiteit kunnen ervaren. (zie recensies onderaan deze pagina)

Waarom is EFT relatietherapie in combinatie met Zijnsgeorienteerde relatietherapie zo effectief?

Deze vorm van behandeling gaat veel verder dan leren te communiceren volgens respectvolle communicatieregels, hier staat contact, werkelijke verbinding en liefde centraal.  EFT relatietherapie richt zich op de essentie van je relatie, de verbinding. Zijnsorientatie richt zich in de eerste plaats op de relatie met jezelf en daardoor met de ander. Wanneer je goede maatjes bent met jezelf ben je veel makkelijker ook goede maatjes met de ander. Dit op basis van gelijkwaardigheid, autonomie en een volwassen afhankelijkheid met elkaar. 

Door deze therapievorm kun je erachter komen dat ruzie vaak een noodkreet is om contact te maken. Doordat we snel naar de essentie van je relatie gaan, is EFT in combinatie met zijnsgeorienteerde relatietherapie een doeltreffende en effectieve relatietherapie.

Het uitwerken van een kwetsingsoefening is een belangrijk onderdeel van de therapie. Het is een manier van communiceren waar je je verdere leven op kan terugvallen indien er kwetsing speelt (iets dat onvermijdelijk is binnen relaties). En het is niet soft of zweverig. Het is een mooie manier om vanuit oprechtheid en integriteit te vertellen wat je voelt, wat belangrijk voor je is en dat aan ade ander te vertellen. Tevens leer je door deze methode beter te luisteren naar jezelf, je partner en naar anderen.

Kijk ook eens HIER 

 

                                                                                                                                        

Praktisch

Je kunt samen met je partner een afspraak maken voor een kosteloos kennismakingsgesprek van ongeveer 30-45 minuten. Daarin bespreken we jullie motivatie voor de relatietherapie en mijn werkwijze. we kunnen hierbij samen een inschatting maken over de samenwerking.

Wat betreft de kosten hanteer ik een 3 tarieven systeem, naar inkomen.

 

Kosten Relatie therapie

Wij hanteren een 3 tarieven systeem, naar inkomen.

Tarieven relatie sessies 5 kwartier per keer

  • A. tot € 16.000,00 bruto per jaar*   € 79,-  
  • B. tot € 29.000,00 bruto per jaar*   € 90,-   
  • C. boven 29.000,00 bruto per jaar* € 105,-

*Alle inkomsten én bijverdiensten bij elkaar genomen, ook inkomen van de partner.

 

RECENSIE

Martin en Monica-  "Sinds 3 maanden worden wij begeleid door Céline omdat wij een nieuwe basis nodig hebben voor onze toekomst samen.

Wij vinden de combinatie van individuele - en relatietherapie heel prettig en het heeft ons nu al veel gebracht.

Celine werkt intuïtief maar je merkt aan alles dat ze veel kennis en ervaring heeft.

Ze is integer en mild confronterend. De therapie is volledig maatwerk en er is sprake van een flexibele aanpak."

 

Louis en Myriam- ".... wij zijn elkaar in de tijd en door het opvoeden van de kinderen behoorlijk kwijt geraakt.
 
Nu de jongste ook uit huis is, zijn we nu nog met ons tweeën.
 
Aanleiding voor therapie is het plan van Louis` plotseling geuite, en al uitgewerkte plan, om 2 maanden de camino te gaan lopen. Hier is niet eerder over gesproken.
 
"Ik weet niet, of ik er dan nog voor je ben, als je terugkomt", is het antwoord van Myriam, en ze stelt therapie voor.
 
Louis is bang voor relatietherapie. "Het kan onze relatie ook uit elkaar doen spatten, en, ik krijg natuurlijk weer overal de schuld van. Bovendien ben ik hier te oud voor", zegt hij. 
 
Een slecht excuus.
 
We komen bij Celine terecht; het voelt goed en vertrouwd bij haar en we durven het aan.
 
Tijdens de sessies komen allerlei personen uit onze jeugd (vooral ouders) langs. Zij bepalen nog steeds in belangrijke mate onze 'oude' patronen.
 
Als kind zijn we gekwetst, en vaak nu nog niet volledig in staat om, als volwassenen goed voor onszelf te zorgen, op emotioneel gebied.
 
We stellen ons te afhankelijk op van elkaar, we willen alsnog van elkaar die zorg of erkenning, die we niet van onze ouders hebben gekregen.
 
Bij Celine leren we, dat we alleen voor onszelf verantwoordelijk zijn, en voor ons eigen 'gekwetste kind' moeten leren zorgen.
 
We hebben beiden aparte sessies om ook daaraan te werken.
 
Ook die helpen.
 
Het was noodzaak voor ons, om een derde, onafhankelijke persoon bij ons proces te betrekken. 
 
Eèn die integer, zachtmoedig, en tòch confronterend is. Zoals Celine....
 
Als stel zònder hulp zouden we nog verder van elkaar afgedreven zijn, nu kwamen we juist dichter bij elkaar.
 
Dat heeft bloed, zweet en tranen gekost, maar het resulteerde wèl in een betere relatie. Het was het dubbel en dwars waard!
 
We hebben besloten om sàmen de camino te gaan lopen....en hebben ervan genoten.
 
En we zijn heel dankbaar, dat Celine ons pad heeft gekruist!" 
 
 
 
 
ANONIEM- "Tijdens de relatietherapie met Celine weet ze een prettige, warme, onbevangen sfeer te creëren. Ruimte is er voor beide verhalen, familie geschiedenis en ervaringen. Celine weet dit in balans te houden en je te helpen om je gevoel te leren uitspreken. Je te verbinden met je intuïtie en het opmerken van wat er is. Met haar ervaring in de mindfulness en zijnsorientatie geeft ze in het aandachtig zijn en het met wederzijds respect communiceren een goede basis voor een liefdevolle relatie. Het leren begrijpen van elkaars pijnplekken was voor ons een belangrijke stap. Vanuit waardering en respect naar elkaar kan je onder begeleiding van de EFT relatietherapie mooie verdiepingsstappen maken in je relatie en ga je weer inzien waarom je ooit voor elkaar hebt gekozen. Met deze belangrijke basis kan je samen verder, leer je betere gesprekken voeren en ga je elkaar weer liefdevol vasthouden"   
 
 
 
 

Interesse of meer informatie?

Wilt u meer informatie ontvangen? Vul onderstaand formulier in en ik neem zo snel mogelijk contact met u op.

* verplicht veld