Relatietherapie Breda

Relatietherapie Breda

"Omdat inzicht alleen geen verandering brengt.” (Janov, 2000) 

 

Wat zijn relatieproblemen?

Wanneer je langdurig ruzie of communicatieproblemen ervaart binnen je relatie en je hebt het gevoel uit elkaar te groeien. Je mist de verbinding en je vraagt je af of je nog wel van elkaar houdt, en twijfelt of dit nog langer is wat je wilt en of het wellicht beter is om de relatie te verbreken.

Er kunnen problemen gaan ontstaan op andere gebieden van je leven. Je voelt je ellendig en je denkt veel na over de problemen die je ervaart of je zoekt juist afleiding en trekt je steeds verder terug uit de relatie. Misschien heb jij of je partner gevoelens gekregen voor een ander. 

Jullie zijn vastgelopen in een bepaalde manier van reageren op elkaar en dit gaat van kwaad tot erger.

Een eerste stap is de realliteit van jullie situatie zoals deze nu is onder ogen te zien en deze te accepteren. Dan ontstaat er ruimte om de manier van reageren zoals jullie nu gewend zijn onder de loep te nemen en hiermee te stoppen. Doordat we deze automatische manier van negatief op elkaar reageren stoppen kan ik je leren hoe je weer echt naar elkaar kunt leren luisteren. Doordat  je je weer gezien en begrepen voelt door op de eerste plaats jezelf en je partner zullen jullie je weer verbonden voelen met elkaar.

 

                                              

 

 

"Onze grootste vreugde en pijn"

vinden we in onze relaties met anderen.

Stephen R. Covey (auteur managementboeken)

 

Hoe ziet de relatie begeleiding van relatietherapie Breda eruit?

Ik begeleid jullie zowel individueel als in relatie tot elkaar. 

Ik werk middels de EFT methode (Emotionally Focused Couple Therapy), en vanuit de zijnsgeoriënteerde relatie begeleiding. Dit is een hele goede manier om je door een moeilijke periode in een relatie heen te helpen. Je leert jezelf te begeleiden om er op de eerste plaats weer voor jezelf te zijn en jezelf te begrijpen. Pas wanneer je echt in contact bent met jezelf kun je in contact zijn met de ander.  Ik creeer een veilige situatie waarin jullie je uit durven spreken naar elkaar. Je leert je te uiten in wat je voelt en wat je verlangens zijn. Tegelijkertijd leer je werkelijk naar elkaar te luisteren zodat jullie je ook door elkaar begrepen en daardoor gehoord en gezien voelen.  De ervaring van mensen die begeleid zijn middels deze vorm van relatietherapie is dat er een relatie ontstaat waarin ze meer zichzelf kunnen zijn en weer veiligheid, verbinding, plezier en intimiteit kunnen ervaren. 

Waarom is EFT relatietherapie in combinatie met Zijnsgeorienteerde relatietherapie zo effectief?

Deze vorm van behandeling gaat veel verder dan leren te communiceren volgens respectvolle communicatieregels, hier staat contact, werkelijke verbinding en liefde centraal.  EFT relatietherapie richt zich op de essentie van je relatie, de verbinding. Zijnsorientatie richt zich in de eerste plaats op de relatie met jezelf en daardoor met de ander. Wanneer je goede maatjes bent met jezelf ben je veel makkelijker ook goede maatjes met de ander. Dit op basis van gelijkwaardigheid, autonomie en een volwassen afhankelijkheid met elkaar. 

Door deze therapievorm kun je erachter komen dat ruzie vaak een noodkreet is om contact te maken. Doordat we snel naar de essentie van je relatie gaan, is EFT in combinatie met zijnsgeorienteerde relatietherapie een doeltreffende en effectieve relatietherapie.

Het uitwerken van een kwetsingsoefening is een belangrijk onderdeel van de therapie. Het is een manier van communiceren waar je je verdere leven op kan terugvallen indien er kwetsing speelt (iets dat onvermijdelijk is binnen relaties). En het is niet soft of zweverig. Het is een mooie manier om vanuit oprechtheid en integriteit te vertellen wat je voelt, wat belangrijk voor je is en dat aan ade ander te vertellen. Tevens leer je door deze methode beter te luisteren naar jezelf, je partner en naar anderen.

Kijk ook eens HIER 

 

                                                                                                                                        

Praktisch

Je kunt samen met je partner een afspraak maken voor een kosteloos kennismakingsgesprek van ongeveer 30-45 minuten. Daarin bespreken we jullie motivatie voor de relatietherapie en mijn werkwijze. we kunnen hierbij samen een inschatting maken over de samenwerking.

Wat betreft de kosten hanteer ik een 3 tarieven systeem, naar inkomen.

 

Kosten Relatie therapie

Wij hanteren een 3 tarieven systeem, naar inkomen.

Tarieven relatie sessies 5 kwartier per keer

  • A. tot € 16.000,00 bruto per jaar*   € 79,-  
  • B. tot € 29.000,00 bruto per jaar*   € 90,-   
  • C. boven 29.000,00 bruto per jaar* € 105,-

*Alle inkomsten én bijverdiensten bij elkaar genomen, ook inkomen van de partner.

Interesse of meer informatie?

Wilt u meer informatie ontvangen? Vul onderstaand formulier in en ik neem zo snel mogelijk contact met u op.

* verplicht veld