Retraite

 

Algemeen

Een Retraite is geschikt voor iedereen die uit de drukte van het doen wil stappen. Door regelmatig bewust je eigen stilte op te zoeken en erop af te stemmen, ontstaat er automatisch rust, ruimte en ontspanning. Je kunt weer ademhalen en ervaart weer ruimte, rust en ontspanning.  Je laadt jezelf op zodat je weer kunt deelnemen aan het hectische leven buiten en je leert je daartoe anders te verhouden. 

Je hebt het nodig je hoofd regelmatig naar een nulpunt te brengen zodat je kunt herstellen. Je geest heeft stilte nodig om te herstellen en te verwerken. Stilte stelt ons in de gelegenheid om in contact te komen met onszelf. In ons jachtige leven gaan we maar door en zijn bezig met meerdere dingen tegelijk.

Zijn, op dit moment, brengt ons helemaal bij onszelf, achter het spel van gedachten en gevoelens.

Door vaker en langer te mediteren kom je in diepere lagen van inzicht en helderheid. Je bent even helemaal weg uit je dagelijkse leven, je hoeft niet sociaal bezig te zijn en dat zorgt voor nieuwe energie en frisse aandacht.

 

Locatie

We verblijven op de Leonardushoeve welke is gevestigd in een voormalige kloosterboerderij met verschillende tuinen en stukken bos op 7 ha. grond. Centraal in het hoofdgebouw bevindt zich de kapel. In het gebouw waar zich vroeger de grote stal bevond, zijn nu een receptie/kantoor, een ruime eetzaal en diverse cursusruimtes. Naast het gebouw is een groot terras, waar het goed toeven is.

 

 

De Leonardushoeve is een voormalige kloosterboerderij met 7 ha. grond, gelegen in het Limburgse land tussen de Duitse bossen en de Hollandse Maas. Er zijn prachtige wandel- en fietsmogelijkheden in de omgeving van Belfeld, of het nu een lange wandeling in de bossen is, een tocht langs de slingerende Maas en pittoreske Limburgse dorpjes, of het afwisselende landschap van de Maasplassen. De steden Roermond en Venlo liggen allebei op 10 treinminuten van de hoeve.

           

  

Adres

Leonardushoeve, Hoverheideweg 2, 5951NB Belfeld

 

Data 2020

Aankomst:   zaterdag 01 Februari

Vertrek    :   woensdag 05 Februari 14:00 uur (na de lunch)

 

 

Inbegrepen:

Ontbijt, koffie en thee gedurende de dag en er wordt vegetarisch gekookt.

Er wordt een vast assortiment producten aangeboden, er is ruimte voor verzoeken.

 

Programma

Het programma bestaat uit begeleide meditaties,wandelingen in de natuur en diverse bewegingsoefeningen  Er is de gehele week de mogelijkheid om gebruik te maken van een persoonlijk gesprek met Lorenz of Céline 

Voor wie?

Deze Retraite is geschikt voor iedereen die uit de drukte van het doen rust en stilte wil.

Twijfel je of jouw ervaring passend is neem dan even contact op.

 

Begeleiding

De begeleiding wordt gegeven door  Céline en Lorenz Aalders.

Interesse of meer informatie?

Wilt u meer informatie ontvangen? Vul onderstaand formulier in en ik neem zo snel mogelijk contact met u op.