Retraite

 Algemeen

De Retraite die door het Centrum voor Mindfulness Breda wordt aangeboden is geschikt voor iedereen die uit de drukte van het doen wil stappen. Door regelmatig bewust je eigen stilte op te zoeken en erop af te stemmen, ontstaat er rust, ruimte en ontspanning. 

Je geest heeft stilte nodig om te herstellen en te verwerken. Een retraite in stilte stelt ons in de gelegenheid om in contact te komen met onszelf en het stress niveau naar 0 te brengen.

Zijn, op dit moment, geeft de ervaring helemaal dicht bij onszelf te zijn, achter het spel van gedachten en gevoelens.

Door vaker en langer te oefenen kom je in diepere lagen van inzicht en helderheid. Middels een mindfulness retraite ben je even helemaal weg uit je dagelijkse leven, je hoeft niet sociaal bezig te zijn en dat zorgt voor nieuwe energie en frisse aandacht.

 

Programma Retraite:

Na je aankomst rond 15.30 uur kun je je installeren in je één- of tweepersoonskamer. Je kunt best ook eerder komen, je bagage achterlaten en een wandeling maken door de prachtige omgeving. Om 16.30 uur beginnen we met een algemene inleiding. Om 18.00 uur is er een eenvoudige ontvangst-maaltijd van soep en brood. Om 19.00 uur zijn er begininstructies en gaat de stilte retraite in.

De tweede t/m de vijfde dag wordt doorgebracht met afwisselend zittende-, liggende oefeningen en Mindful Movement. Tevens is er gelegenheid om alleen of samen met de groep een wandeling te maken in de mooie omgeving van Kleve.   

Op de laatste dag verbreken we om 12.00 uur de stilte en lunchen we gezamenlijk. 

Om 15.00 uur vertrekken we.

 

Kosten

Verblijf: 
Er zijn acht of negen plaatsen in een 2-persoons kamer 
Er zijn één of twee 1-persoons kamers.

De groep zal bestaan uit maximaal 10 deelnemers. 

 

 

Locatie     

Vlierhof 

Klever Str. 115, 47533 Kleve, Duitsland

https://vlierhof.org/

  • Carpooling wordt gestimuleerd
  • je zult tijdig een deelnemerslijst ontvangen.

 

Data Zomer Retraite 2020

We hebben zojuist een prachtie winterretraite achter de rug. Data voor de zomerretraite volgen zeer binnenkort.

Aankomst:   vrijdag      

Vertrek    :   woensdag  

 

Inbegrepen:

Ontbijt, koffie en thee gedurende de dag en er wordt heerlijk vegetarisch gekookt.

Er wordt een vast assortiment producten aangeboden, er is ruimte voor verzoeken.

 

Programma

Het programma  van deze retraite bestaat uit begeleide oefeningen, wandelingen in de natuur en diverse bewegingsoefeningen. Er is op een vast moment gedurende de dag de mogelijkheid om gebruik te maken van een persoonlijk gesprek met Lorenz of Céline 


Voor wie?

Deze Mindfulness Retraite is geschikt voor iedereen die uit de drukte van het doen rust en stilte wil.

Twijfel je of jouw ervaring passend is neem dan even contact op.

 

Begeleiding

De begeleiding wordt gegeven door  Céline en Lorenz Aalders.

 

 Recensies 

 

Beatrijs Kakebeeke - Voor mij was het een bijzondere ervaring. In een paar dagen tijd ben ik in de stilte veel tegen gekomen in mijzelf. Ik heb mogen ervaren hoe het is om te zijn met wat er is. Dat heeft mij nieuwe inzichten gegeven. Ik vond ook de omgeving heel fijn; de groep, de begeleiding van Céline en Lorenz, de locatie en omgeving, de maaltijden en voorzieningen. Alles was goed geregeld. Het was een week waarin in de stilte veel gebeurd en ik ben dankbaar dat ik die 6 dagen heb mee mogen maken. 


Sanne van Veen - Voor mij voelde de retraite als een een tijd van hele goede zelfzorg. Celine en Lorenz hebben een prachtig programma opgezet waarin ze veel aandacht hebben besteed aan lichaam en geest. De begeleiding en de manier waarop ze die boden vond ik heel warm en liefdevol maar ook gericht op eigen verantwoordelijkheid en zelfstandigheid. Ik ben tot rust gekomen en heb geleerd om voor mezelf te zorgen. De stilte was zowel moeilijk als heel fijn. De groep voelde hecht terwijl we niet spraken. Ik werd vriendelijker naar mezelf en naar anderen. 
Er was een goede afwisseling tussen bewegen en zitten. Ook de dagelijkse stiltewandelingen waren fijn om samen te doen. 
Ik zou het aan iedereen aanraden om met Celine en Lorenz op retraite te gaan.  

Alice Stam - Ik wilde even ‘verdwijnen’. Even vluchten uit de hectiek van mijn leven. Even terug naar mezelf. De begeleiding door Céline en Lorenz en de warmte van de Vlierhof zorgden voor een vertrouwde, veilige omgeving. De begeleide meditaties hielpen mij diep naar binnen te gaan en de mindful yoga  kwam als heerlijke afwisseling van de statische zitmeditaties. Verder heb ik genoten van de buitenwandelingen, de vergezichten, het voelen van de wind op de dijk en de geluiden van de overvliegende ganzen. Het ongemak mocht er uiteraard ook zijn. Dat hoort erbij en maakt het gevoel meer intens en echt. De retraite was bedacht als een korte ontsnapping aan het drukke leven. Het werd een confrontatie met mezelf en bevestigde wat ik eigenlijk al wist, nl. dat het tijd is om het roer van mijn leven om te gooien, stap voor stap.
 

Interesse of meer informatie?

Wilt u meer informatie ontvangen? Vul onderstaand formulier in en ik neem zo snel mogelijk contact met u op.

* verplicht veld