Retraite Mindfulness

 Algemeen

Een Retraite die door het Centrum voor Mindfulness Breda wordt aangeboden is geschikt voor iedereen die uit de drukte van het doen wil stappen en de smaak van eenvoud wil proeven. Door regelmatig bewust je eigen stilte op te zoeken en erop af te stemmen, ontstaat er automatisch rust, ruimte en ontspanning. 

Je geest heeft stilte nodig om te herstellen en te verwerken. Stilte stelt ons in de gelegenheid om in contact te komen met onszelf. 

Zijn, op dit moment, brengt ons helemaal bij onszelf, achter het spel van gedachten en gevoelens.

Door vaker en langer te mediteren kom je in diepere lagen van inzicht en helderheid. Middels een mindfulness retraite ben je even helemaal weg uit je dagelijkse leven, je hoeft niet sociaal bezig te zijn en dat zorgt voor nieuwe energie en frisse aandacht.

 

Programma:

Na je aankomst rond 15.30 uur kun je je installeren in je één- of tweepersoonskamer. Je kunt best ook eerder komen, je bagage achterlaten en een wandeling maken door de prachtige omgeving. Om 16.30 uur beginnen we met een algemene inleiding. Om 18.00 uur is er een eenvoudige ontvangst-maaltijd van soep en brood. Om 19.00 uur zijn er begininstructies voor de meditatie en gaat de stilte in.

Op de tweede t/m de vijfde dag, die om 6.00 uur begint, zijn er dagelijks twee maaltijden: ontbijt om 7.00 uur en een warme maaltijd om 12.00 uur. Om 17.30 uur is er bouillon of thee. De hele dag wordt doorgebracht met afwisselend zittende en lopende meditatie en Mindful Movement. Tevens is er gelegenheid om alleen of samen met de groep een wandeling te maken in de mooie omgeving van Kranenburg.   

Op de laatste dag verbreken we om 12.00 uur de stilte en lunchen we gezamenlijk.  Om 15.00 uur vertrekken we.

 

Kosten

Verblijf: 
Er zijn zes plaatsen in een 2-persoons kamer 
Er zijn twee 1-persoons kamers

 

Locatie                                         

Rivendel

Hövel 13, 47559 Kranenburg, Duitsland

Bereikbaarheid

  • Per fiets: vanaf station Nijmegen ongeveer een uur fietsen.
  • Per OV: vanaf station Nijmegen bus 58 naar Kleve/Emmerich (.28 over ieder heel uur): uitstappen in Kranenburg, Galgensteeg, dan nog 25 minuten lopen.
  • Per auto: zie Googlemaps. Je kunt je bagage bij Rivendel achterlaten. Parkeren op de parkeerplaats 200 meter terug op de hoek Galgensteeg/Genneperweg – Hövel
  • Carpooling wordt gestimuleerd.

 

 

 

Data 2020

Aankomst:   vrijdag      31 januari tussen 15:30 en 16:30 uur

Vertrek    :   woensdag  05 Februari 14:00 uur (na de lunch)

 

Inbegrepen:

Ontbijt, koffie en thee gedurende de dag en er wordt vegetarisch gekookt.

Er wordt een vast assortiment producten aangeboden, er is ruimte voor verzoeken.

 

Programma

Het programma bestaat uit begeleide meditaties,wandelingen in de natuur en diverse bewegingsoefeningen.  Er is op een vast moment gedurende de dag de mogelijkheid om gebruik te maken van een persoonlijk gesprek met Lorenz of Céline 


Voor wie?

Deze Retraite is geschikt voor iedereen die uit de drukte van het doen rust en stilte wil. Meditatie ervaring is een pré. 

Twijfel je of jouw ervaring passend is neem dan even contact op.

 

Begeleiding

De begeleiding wordt gegeven door  Céline en Lorenz Aalders.

 

Interesse of meer informatie?

Wilt u meer informatie ontvangen? Vul onderstaand formulier in en ik neem zo snel mogelijk contact met u op.