coaching, counseling Breda

Wat weerhoudt je ervan om helemaal jezelf te zijn en van daaruit te doen wat je wilt?

"Omdat inzicht alleen geen verandering brengt.” (Janov, 2000) 

Het aanbod van coaching en counseling Breda

Doel

Het doel van deze vorm van coaching en counseling in Breda is om het levensgeluk op één of meerdere levensgebieden te verhogen, je werk, je persoonlijke relaties, lichamelijk en psychisch welzijn.

Ik leer je jezelf op een constructieve wijze te begeleiden, waarbij ik gebruik maak van mijn jarenlange ervaring, kennis en inzichten als maatschappelijk werker, ACT- , Zijnsgeorienteerd therapeut, Mindfulness coach en trainer.

Concreet

Ieders leven is uniek én ieders leven kent pijnlijke ervaringen. Problemen uit het verleden en moeilijkheden op dit moment in relaties met partner, met kinderen, met ouders of op het werk kunnen ervoor zorgen dat het leven op oeverloos geworstel lijkt. Ingrijpende gebeurtenissen als het verlies van een dierbare of van gezondheid of van werk confronteert ons met machteloosheid en verdriet. Het kan de aanleiding zijn om individuele begeleiding d.m.v. Coaching/Counseling bij het Centrum voor Mindfulness Breda aan te gaan.

Maar ook een meer algemeen gevoel van ontevredenheid over ons leven kan rusteloosheid veroorzaken. We zoeken naar ruimte en vrijheid om keuzes te maken die bij ons passen, maar het is alsof we het contact met onszelf zijn kwijtgeraakt.  Ergens voelen we dat het leven meer omvat dan wat we nu ervaren of we willen niet langer worstelen. Deze vorm van Coaching kan een opening bieden om met een nieuwe blik stil te staan bij de moeilijkheden. 

Zonder dat we het doorhebben, kunnen we behoorlijk bepaald worden door diepgewortelde belemmerende aannames/overtuigingen over onszelf en het leven. Deze zijn niet altijd 'juist' en kunnen je soms behoorlijk in de weg zitten. Ze hebben vaak tot gevolg dat je niet gelukkig bent en geen oplossing ziet voor bepaalde situaties. Vroeger waren ze behulpzaam maar tegenwoordig zitten ze allen maar in de weg.

Hoe richt je je leven zo in dat je het beste uit jezelf haalt en gelukkig bent? Die vraag staat centraal in deze life coaching. We gaan onderzoeken wat je motiveert, waar je krachten liggen.

Wat weerhoudt je ervan om helemaal jezelf te zijn en van daaruit te doen wat je wilt?

Mijn werkwijze

Het aanbod van coaching en counseling Breda

Mijn werkwijze is thuis te brengen in twee pijlers:

Bewustzijnsontwikkeling door zijnsgeorienteerde coaching: Het in contact leren zijn met dat wat heel, ontspannen, krachtig, gezond, leuk, levendig, creatief, waardig of compleet is (wat dus bij iedereen aanwezig blijkt te zijn, wat je ook hebt meegemaakt in je leven.) Wanneer je helemaal jezelf bent is dit je natuurlijke staat van zijn. Krachtige oefeningen vanuit de zijnsorientatie zorgen ervoor dat je hier heel makkelijk contact mee maakt.

Psychologische ontwikkeling: Vanuit een gevoel van ontspanning en rust laten we vervolgens het licht schijnen op dat wat je als probleem ervaart, bewustwording en verandering daardoor.

Deze vorm van coaching/ therapie vormt de draagkracht en ontspanning waarmee we persoonlijke wensen en talenten voor onszelf, in relaties of organisaties tot bloei kunnen brengen.

 

Praktisch

Je kunt een vrijblijvende afspraak maken voor een kennismakingsgesprek van ongeveer 30-45 minuten. Daarin bespreken wij je motivatie voor begeleiding en mijn werkwijze.

 

 

Interesse of meer informatie?

Wilt u meer informatie ontvangen? Vul onderstaand formulier in en ik neem zo snel mogelijk contact met u op.