Mindfulness - Individueel

De informatie hieronder gaat over een individuele mindfulnesstraining of een mindfulness training die je samen kunt volgen voor hetzelfde bedrag.

Je kunt bij mij ook terecht voor individuele begeleiding op basis van andere methoden. Klik hier om naar de speciale site over individuele coaching/counseling te gaan.

Individueel of in een groep?

In de meeste gevallen is aan te raden om een mindfulness training in een groep te doen. De groep kan een steun zijn bij het intensieve karakter van het traject en je kunt van de ervaringen van anderen leren. Er zijn echter ook voordelen aan een individueel traject. Er is meer ruimte om van het programma af te wijken indien nodig en persoonlijke problemen te bespreken. Soms adviseer ik een individueel traject als ik verwacht dat iemand zich niet op zijn gemak zou voelen in een groep of als de aard van de problematiek beter past bij een individueel traject , bijvoorbeeld in het geval van ernstige (chronische pijn) klachten.

Individuele mindfulnesstraining Breda

Een individuele mindfulness training bestaat uit negen sessies van 1 1/4 uur. De eerste sessie is een intakegesprek. Dit gesprek is bedoeld om kennis te maken en om je goed te kunnen adviseren of individuele mindfulness training inderdaad aansluit bij je verwachtingen en eventuele psychische of lichamelijke klachten. In de volgende acht sessies behandelen we steeds de stof van één groepssessie. Je krijgt dezelfde reader met informatie die groepsdeelnemers ontvangen en je krijgt tekstbestanden om thuis te oefenen. Het originele programma van de training en het ontwikkelen van mindfulness staan centraal. We gebruiken de tijd in de sessie vooral voor uitleg van theorie en het bespreken van je persoonlijke ervaringen met de oefeningen die we samen doen en die je thuis hebt gedaan.

Mindful Duo Breda

Je kunt er ook voor kiezen om de mindfulness training te volgen samen met je collega, partner, vriend of vriendin, met je zoon of dochter, vader of moeder. Je volgt deze voor hetzelfde bedrag als wanneer je deze alleen zou volgen. Het kan heel inspirerend en stimulerend zijn om samen je ervaringen te kunnen delen en samen te groeien. Je krijgt dezelfde materialen mee als de mensen die de training in groepsverband volgen bij het Centrum voor Mindfulness Breda.

Deze mindfulness training bestaat eveneens uit negen sessies van 1 1/4 uur. De eerste sessie is een intakegesprek. Dit gesprek is bedoeld om kennis te maken en om je goed te kunnen adviseren of individuele mindfulness training inderdaad aansluit bij je verwachtingen en eventuele psychische of lichamelijke klachten. Je volgt verder hetzelfde programma als de individuele of groeps mindfulness training. 

Interesse of meer informatie?

Wilt u meer informatie ontvangen? Vul onderstaand formulier in en ik neem zo snel mogelijk contact met u op.

* verplicht veld