Mindfulness op het werk

Breda Mindfulness zorgt voor een effectieve aanpak van burnout en stress

Door chronische stress gaan mensen onder hun werkelijk niveau functioneren. Teveel energie gaat verloren in gehaast bezig zijn, piekeren, overmatig plannen, onjuist reageren in bepaalde stressvolle situaties. Soms gaan mensen er psychisch helemaal onderdoor met burnout en absenteïsme tot gevolg.

Lees ook over Chronische stress en burn-out

 

Mindful werken

Recent onderzoek toont aan dat een unieke cocktail van een waarderende stijl van leiding geven en een mindfulness training kan helpen om hier doorheen te raken.

 

Mindful werken van het Centrum voor Mindfulness Breda is een wetenschappelijk onderbouwde aandachtstraining die zowel leidinggevenden als werknemers in grote en kleine bedrijven leert omgaan met stress, piekeren en slapeloosheid. Deze training helpt burn-out voorkomen, stimuleert het probleemoplossend vermogen en bevordert authenticiteit bij managers.

Mindfulness brengt mensen terug naar de aandacht in het hier en nu. Deze aandacht brengt hen dicht in contact met zichzelf én met de situatie waar ze zich in bevinden, Doordat men beter leert luisteren naar het lichaam kan men ook eerder grenzen erkennen en aangeven. Leidinggevenden reageren minder overhaast en krijgen beter voeling met wat er écht leeft in hun team.

Door een goed contact met zichzelf gaan mensen zichzelf beter leren kennen. Dit bevordert in sterke mate hun autenticiteit. Het brengt mensen dichter bij hun natuurlijke interesse en passies. Zo krijgen ze er weer zin in en worden ze opnieuw betrokken en bezielende collega’s.

Interesse of meer informatie?

Wilt u meer informatie ontvangen? Vul onderstaand formulier in en ik neem zo snel mogelijk contact met u op.

* verplicht veld