Vind en houd je Balans Mindfulness en Zingeving

 

Mindfulness Breda biedt sinds 2010 VMBN gecertificeerde 8 weken mindfulnesstrainingen MBSR (authorized program founder and creator of MBSR curriculum) en MBCT, beide programma's 8 weken  in de hoogste categorie 1. Hierdoor is volledige of gedeeltelijke vergoeding mogelijk, geen eigen risico. Onze trainingen zijn nuchter en wetenschappelijk onderbouwd. De mindfulness training is te volgen in een kleine groep, individueel of duo, particulier of voor bedrijven. Daarnaast bieden wij coaching/counseling, relatietherapie, super- en intervisie en hebben we vervolgaanbod voor cursisten en zorgprofessionals.

 

“You can’t control the waves, but you can learn to surf”

MINDFULNESS AANDACHTTRAINING BREDA AANKONDIGINGEN

 

We werken gewoon op onze eigen locatie zowel individueel als in kleine groepen (1 1/2 meter)

Voor al ons aanbod geldt dat we de richtlijnen van het RIVM hanteren. We kunnen ook op maat werken middels beeldbellen, zowel individueel als in groepen, we hebben veel ervaring opgedaan de afgelopen maanden. Alles naar ieders tevredenheid.

We hebben oa een eigen ruimte en een eigen opgang en werken in kleine groepen om zodoende anderhalve meter afstand te kunnen bewaren.

Momenteel zijn we in verband met vakantie gesloten. Aanvragen worden op volgorde van binnenkomst afgehandeld. Je kunt voor vragen, aanmeldingen etc het contactformulier gebruiken.

 

MINDFULNESS OOK OVERDAG

De mindfulnesstraining is naast de avonden ook op woensdagmorgen te volgen.

Volg een gratis proefles Mindfulness 

 

SPECIAAL AANBOD

MINDFUL DUO

zie hier

  

WANDELINGEN IN AANDACHT

Op zaterdagochtenden eens in de 4 weken kun je gratis deelnemen aan een stiltewandeling

  • zaterdag 5 september
  • zaterdag 3 oktober
  • zaterdag 7 november
  • zaterdag 5 december

lees hier

 

ONLINE IN AANDACHT

Vanaf begin maart dit jaar zijn we gestart met het aanbieden van dagelijkse gratis mindfulness bijeenkomsten (werkdagen). Omdat dit zo goed bevalt gaan we hiermee door. Deelnemers hebben een mindfulnesstraining gevolgd.

Lees hier

 

VERVOLGAANBOD

De één vindt een Mindfulness Training voldoende, de ander heeft behoefte aan verdieping vanuit behoefte en/of gewekte interesse. Wij bieden daartoe alle gelegenheid.

 

VOORWAARDE DEELNAME AAN VERVOLGAANBOD

Wil je gebruik maken van ons vervolgaanbod dan geldt dat je een Mindfulness cursus gevolgd hebt bij het Centrum voor Mindfulness Breda. Indien je de mindfulness training (MBSR/MBCT) elders hebt gevolgd zal er eerst een kosteloos en vrijblijvend kennismakingsgesprek plaats vinden. 

Voorwaarde is wel dat je een mindfulnesstraining hebt gevolgd bij een Categorie 1 Trainer.


Onder agenda vindt je aankomende proeflessen, mindfulness- aandachttrainingen (deze gaan altijd door) en andere door het Centrum voor Mindfulness georganiseerde activiteiten terug.

 

Breda Mindfulness biedt mindfulness training, coaching en relatietherapie

Het gehele aanbod bestaat uit kennisgebieden die elkaar aanvullen maar die zeker ook los van elkaar te volgen zijn.

Mindfulness (groep, individueel of in duo) geeft je inzicht in de manier waarop jij met stressvolle, onzekere, moeilijke, en of pijnlijke situaties omgaat waardoor er verandering mogelijk is. Je komt weer in balans, verbetert je gezondheid en kunt weer (meer) en intenser genieten van het leven op dit moment.  Mindfulness is een training in aandacht en bewustwording. Het is een effectief programma met eenvoudige oefeningen, direct toepasbaar in werk en leven. Mindfulness heeft een prominente plek ingenomen bij de behandeling van (chronische) stress, burn-out en (chronische) pijnklachten (MBSR) onrust, angt- en paniek en als terugvalpreventie bij depressie(MBCT) De aandachttraining heeft tegenwoordig een brede toepassing bij tal van klachten.

Om te kunnen ervaren wat mindfulness voor jou kan betekenen is het belangrijk dat je de gehele 8 weken training van het Centrum voor Mindfulness Breda volgt. De training volgt de opbouw van de hersenen.

Lees verder

 

Coaching, Counseling is bedoeld om het levensgeluk en je innerlijke welzijn op één of meerdere levensgebieden te verhogen. Je kiest voor deze individuele begeleidingsvorm omdat je op één of meerdere terreinen in je leven problemen ervaart en of vast loopt waar je niet zelf uitkomt. Of je wilt simpelweg meer diepgang en vervulling in je leven en werk brengen. Tijdens de begeleiding wordt aandacht besteed aan de hulpvraag die je hebt, alleen daar waar je je belemmerd voelt.

* Mindfulness -  counseling bij zin-of betekenisgeving - counseling zijnsorientatie - Emotional Focused Therapie (EFT) - PRI (past reality integration) - Acceptance and Commitment Therapy (ACT)

Lees verder

 

Relatietherapie EFT/Zijnsorientatie (samen en individueel) is voor partners die ontevreden zijn over hun relatie en weer verbinding en passie in hun relatie willen ervaren. EFT kijkt naar de onderlinge verbinding en bereikbaarheid en bouwt aan een veilige basis om moeilijke dingen te kunnen bespreken. 

* -Mindfulness - counseling en relatietherapie zijnsorientatie - relatietherapie emotionally Focused Therapy (EFT) - Acceptance and Commitment Therapy (ACT)

Lees verder

 

Vervolg Training 

We bieden inmiddels drie vervolgtrainingen aan:

  • 1. Zelfcompassie en zelfacceptatie
  • 2. Relateren   
  • 3. Verbinden - mindful communiceren-zijns communicatie-contempleren (deze is ook los te volgen na een mindfulnesstraining)

Door de vriendelijke omgang met jezelf (die je ontwikkelt in de Mindfulnesstraining) verder te ontwikkelen en te trainen zorg je ervoor dat je minder of nagenoeg geen last meer hebt van alle negatieve oordelen over jezelf of wat je denkt dat andere mensen van je vinden. Het is dus een hele mooie manier om de relatie met jezelf en daardoor de relatie met ander(en) te verbeteren. 

Het zorgt ervoor dat positieve gevoelens en ontspanning toenemen en dat je nog meer handvatten in handen krijgt om met moeilijkheden die je in jou leven tegen komt om te kunnen gaan, zoals mindfulness, probleemoplossend vermogen, zelfacceptatie, zingeving, veerkracht, sociale ondersteuning, positieve relaties met jezelf en anderen en lichamelijke gezondheid. 

 

Lees verder zelfcompassie en zelfacceptatie

 

Lees verder Relateren (compassie en de ander)

 

Lees verder  Verbinden (Mindful communiceren)

 

“You can't control the waves, but you can learn to surf” “Het tegenovergestelde van angst is niet moed, maar vertrouwen.” “Het leven is wat je gebeurt, terwijl je andere plannen maakt.” “Vrede komt als je de weerstand tegen imperfectie opgeeft.” “We stoppen niet met spelen omdat we ouder worden. We worden ouder omdat we stoppen met spelen.” “Het verstand waarschuwt ons wat we moeten vermijden. Het hart zegt ons wat we moeten doen.” “Wij beseffen de waarde van het water pas wanneer de bron is opgedroogd.” “Je leven is de som van de dingen waar je aandacht aan besteedt.” “Je kunt een probleem niet oplossen met de denkwijze die het heeft veroorzaakt” “You can’t control the waves, but you can learn to surf” “Keep it simple, it's less stress” “Alles wat je in je leven wilt realiseren, begint met een besluit. ”