Vind en houd je Balans Mindfulness en Zingeving

 

Mindfulness Breda biedt sinds 2010 VMBN gecertificeerde 8 weken mindfulnesstrainingen MBSR (authorized program founder and creator of MBSR curriculum) en MBCT, beide programma's 8 weken  in de hoogste categorie 1. Hierdoor is volledige of gedeeltelijke vergoeding mogelijk, geen eigen risico. Onze trainingen zijn nuchter en wetenschappelijk onderbouwd. De mindfulness training is te volgen in een fijne groep, individueel of duo, particulier of voor bedrijven. Daarnaast bieden wij coaching/counseling, relatietherapie, super- en intervisie en hebben we vervolgaanbod voor cursisten.

 

Aangepast Aanbod

Wij zijn bereikbaar en werken individueel en in Duo. Vanaf 1 juni ook weer in kleine groepen, we zullen veel buiten zijn, we hebben een mooie locatie gevonden, een beschutte plek met schaduw en zon en de benodigde voorzieningen.

We hanteren de richtlijnen van het RIVM. 

Je krijgt van ons een (cadeau) pakket zodat je niet gebruik hoeft te maken van elkaars spullen. Deze neem je telkens mee naar huis en mag je na de training behouden. 

Wanneer je liever online groepstraining volgt of online individuele begeleiding wilt is dat ook heel goed mogelijk. Ook hierin hebbben we ruimschoots ervaring opgedaan. En de ervaringen zijn wederzijds positief. Indien je wat huiverig bent voor beeldbellen kunnen we altijd vrijblijvend en kosteloos kijken hoe dat voor je is. Door gewoon eens kennis te maken via beeldbellen bijvoorbeeld.

 

Neem contact op voor de mogelijkheden

 

 

“You can’t control the waves, but you can learn to surf”

MINDFULNESS AANDACHTTRAINING BREDA AANKONDIGINGEN

 

VEERKRACHT BIJ BURN OUT EN STRESS 

Nieuwe Data binnenkort

  

MINDFULNESSTRAINING OOK OP WOENSDAGMORGEN TE VOLGEN

 
SPECIAAL AANBOD

 

MINDFUL DUO

zie hier

  

WANDELINGEN IN AANDACHT

Ga nu wandelen in aandacht 

Op zaterdagochtenden eens in de 4 weken kun je gratis deelnemen aan een stiltewandeling

Nieuwe data zaterdag 6 en 4 juli aanstaande

lees hier

 

VERVOLGAANBOD

De één vindt een Mindfulness Training voldoende, de ander heeft behoefte aan verdieping vanuit behoefte en/of gewekte interesse. Wij bieden daartoe alle gelegenheid dmv wekelijks terugkerende verdiepingsavonden, vervolgcursus, mindfulnessdagen,retraites etc..

 

VOORWAARDE DEELNAME AAN VERVOLGTRAINING

Wil je deelnemen aan de vervolgtraining (8 weken vervolgtraining) dan geldt dat je een Mindfulness cursus gevolgd hebt bij het Centrum voor Mindfulness Breda. Indien je de mindfulness training (MBSR/MBCT) elders hebt gevolgd zal er eerst een kosteloos en vrijblijvend gesprek plaats vinden. 

Voorwaarde is wel dat je een mindfulnesstraining hebt gevolgd bij een Categorie 1 Trainer.


Onder agenda vindt je aankomende proeflessen, mindfulness- aandachttrainingen (deze gaan altijd door) en andere door het Centrum voor Mindfulness georganiseerde activiteiten terug.

 

Breda Mindfulness biedt mindfulness training, coaching en relatietherapie

Het gehele aanbod bestaat uit kennisgebieden die elkaar aanvullen maar die zeker ook los van elkaar te volgen zijn.

Mindfulness geeft je inzicht in de manier waarop jij met stressvolle, moeilijke, en of pijnlijke situaties omgaat waardoor er verandering mogelijk is. Je komt weer in balans, verbetert je gezondheid en kunt weer (meer) genieten van het leven op dit moment. Mindfulness is een training in aandacht en bewustwording. Het is een effectief programma met eenvoudige oefeningen, direct toepasbaar in werk en leven. Mindfulness heeft een prominente plek ingenomen bij de behandeling van (chronische) stress, burn-out en (chronische) pijnklachten (MBSR) en (MBCT) De aandachttraining heeft tegenwoordig een brede toepassing bij tal van klachten.

Om te kunnen ervaren wat mindfulness voor jou kan betekenen is het belangrijk dat je de gehele 9 weken MBSR of MBCT training van het Centrum voor Mindfulness Breda volgt. De training volgt de opbouw van de hersenen.

Lees verder

 

ACT/Leef ! Hier ontdek je jou waarden en drijfveren in het leven en laat deze richtinggevend zijn. Je leert m.b.v. ACT om uit je hoofd te komen,te ontspannen en in het echte leven te duiken. Waar het om gaat is dat je in plaats van controle, leert om je gedachten en gevoelens te accepteren en los te laten, aandacht te hebben voor wat er speelt (mindfulness), en zicht te hebben op wat jij belangrijk vindt en stappen in die richting te gaan zetten (waarden en waarde gericht handelen).

Jezelf zijn en doen wat je wilt!

In de praktijk wordt er veel gewerkt met aandachtgerichte oefeningen (mindfulness), metaforen, ervaringsoefeningen en humor. 

Lees verder

 

Coaching, Counseling (Zijnsorientatie, Mindfulness, ACT) is bedoeld om het levensgeluk en je innerlijke welzijn op één of meerdere levensgebieden te verhogen. Je kiest voor deze individuele begeleidingsvorm omdat je op één of meerdere terreinen in je leven problemen ervaart en of vast loopt waar je niet zelf uitkomt. Soms heb je last van oude automatische patronen of (onbewuste) overtuigingen die je in de weg zitten. Of je wilt simpelweg meer diepgang en vervulling in je leven en werk brengen. 

Lees verder

 

Relatietherapie EFT/Zijnsorientatie is voor partners die ontevreden zijn over hun relatie en weer verbinding en passie in hun relatie willen ervaren. EFT kijkt naar de onderlinge verbinding en bereikbaarheid en EFT bouwt aan een veilige basis om moeilijke dingen te kunnen bespreken. 

Lees verder

 

Vervolg Training

Door de vriendelijke omgang met jezelf verder te ontwikkelen en te trainen zorg je ervoor dat je minder of nagenoeg geen last meer hebt van alle negatieve oordelen over jezelf of wat je denkt dat andere mensen van je vinden. Het is dus een hele mooie manier om de relatie met jezelf en daardoor de relatie met ander(en) te verbeteren. 

Het zorgt ervoor dat positieve gevoelens en ontspanning toenemen en dat je nog meer handvatten in handen krijgt om met moeilijkheden die je in jou leven tegen komt om te kunnen gaan, zoals mindfulness, probleemoplossend vermogen, zelfacceptatie, zingeving, veerkracht, sociale ondersteuning, positieve relaties met jezelf en anderen en lichamelijke gezondheid. 

Deze training is alleen te volgen na een Mindfulness Training.

Lees verder

“You can't control the waves, but you can learn to surf” “Het tegenovergestelde van angst is niet moed, maar vertrouwen.” “Het leven is wat je gebeurt, terwijl je andere plannen maakt.” “Vrede komt als je de weerstand tegen imperfectie opgeeft.” “We stoppen niet met spelen omdat we ouder worden. We worden ouder omdat we stoppen met spelen.” “Het verstand waarschuwt ons wat we moeten vermijden. Het hart zegt ons wat we moeten doen.” “Wij beseffen de waarde van het water pas wanneer de bron is opgedroogd.” “Je leven is de som van de dingen waar je aandacht aan besteedt.” “Je kunt een probleem niet oplossen met de denkwijze die het heeft veroorzaakt” “You can’t control the waves, but you can learn to surf” “Keep it simple, it's less stress” “Alles wat je in je leven wilt realiseren, begint met een besluit. ”