Mindful luisteren naar muziek

Muziek kan je raken en/of in vervoering brengen. Wat maakt nou dat het één je laat meevoeren in de melodielijn en het ander je minder aanspreekt.

Mindful luisteren naar muziek is open staan voor al deze ervaringen. Op onderzoek gaan naar waarom iets je juist wel of niet raakt. In deze cursus gaat het niet om de componist of de tijdsgeest waarin de muziek geschreven is, maar puur luisteren naar muziek. Dit kan een symfonie zijn, een werk voor kamermuziek of een vocaal werk. Ik zal met name putten uit klassieke muziek.

Het gaat om een ondekkingsreis. Ik nodig je uit om open te staan voor muziek met al je gevoelens en gedachten. Wellicht zul je over jezelf verbaasd staan over wat er nog meer valt te horen in muziek dan dat je al dacht. Mindful luisteren naar muziek maakt dat het bij jezelf gaat stromen en jezelf leert openen voor alles wat muziek in je oproept. Dit maakt niet alleen dat je voortaan anders naar muziek zult gaan luisteren, maar ook dat je blikveld omtrent kunst in al haar facetten gaat verbreden. Je zult er een rijker mens van worden.

Interesse of meer informatie?

Wilt u meer informatie ontvangen? Vul onderstaand formulier in en ik neem zo snel mogelijk contact met u op.