Mindfulness training

De 8 weken training MBSR (Mindfulness Based Stress reduction) van het Centrum voor Mindfulness Breda is oorspronkelijk ontwikkeld voor mensen met stress-, stress gerelateerde klachten en (chronische) pijnklachten. Tegenwoordig heeft het echter een brede toepassing. 

De 8 weken training MBCT ( Mindfulness Based Cognitive Therapie)van het Centrum voor Mindfulness Breda is ontwikkeld voor mensen die één of meerdere depresieve episodes hebben doorgemaakt of langere periodes last hebben van depressieve gevoelens. Het is een terugval preventie programma en reduceert de kans op nieuwe depressie. 

Het grootste verschil tussen MBSR en MBCT is dat in MBSR meer aandacht is voor het omgaan met stress, en in MBCT meer aandacht voor hoe je omgaat met je gedachten.

Het is in Nederland en Belgie gebruikelijk om in MBSR ook enkele onderdelen van MBCT op te nemen. Het doet mogelijk meer recht aan beide trainingen en daarmee aan de deelnemers om ze los van elkaar aan te bieden. 

Lees verder

Mindfulness op het werk

Door stress gaan mensen onder hun werkelijk niveau functioneren. Teveel energie gaat verloren in gehaast bezig zijn, piekeren, overmatig plannen, onjuist reageren in bepaalde stressvolle situaties. Soms gaan mensen er psychisch helemaal onderdoor met burnout en absenteïsme tot gevolg.

Lees verder

Mindfulness stiltedag

De mindfulness- of stiltedag van het Centrum voor Mindfulness is een bijzondere dag omdat deze niet alleen de oefeningen bevat die je vanuit de mindfulness training kent maar ook nieuwe oefeningen.

Deze dag is geschikt voor mensen die hebben deelgenomen aan een mindfulness training.

Je beleefd een dag waarop je helemaal niets hoeft te doen en nergens naartoe hoeft. Het is een dag helemaal voor jezelf en je hoeft niet sociaal bezig te zijn.

Lees verder

Retraite

Een Retraite is geschikt voor iedereen die uit de drukte van het doen wil stappen. Door regelmatig bewust je eigen stilte op te zoeken en erop af te stemmen, ontstaat er automatisch rust, ruimte en ontspanning. Je kunt weer ademhalen en ervaart weer ruimte, rust en ontspanning. 

Lees verder

Stiltewandelingen

Even helemaal niets hoeven, in de prachtige groene omgeving van Breda.

Met een fijne groep mensen zullen we regelmatig, tweewekelijks een Stiltewandeling maken met aandacht voor je binnen- en buitenwereld.

Dat doe je door even uit je dagelijkse leven te stappen en uit te zoomen van waar je normaal midden in zit. Je hebt aandacht voor waar je bent, hoe je bewust dingen kunt doen zonder dat je afgeleid wordt door van alles en nog wat.

Alleen maar ZIJN in plaats van DOEN.

 

Lees verder

Mindfulness individueel/Duo

De informatie hieronder gaat over de individuele of Duo mindfulnesstraining. U kunt bij mij ook terecht voor individuele begeleiding op basis van andere methoden.

Lees verder