Mindfulness Coach opleiding voor Hulpverleners

De Mindfulness Coach Opleiding wordt gegeven door het Centrum voor mindfulness Breda en is een opleiding in het Zuiden van Nederland.

Aandacht voor jou en voor je persoonlijke ontwikkeling als zorgprofessional staat bij ons voorop.

De Mindfulness Coach Opleiding leert je mindfulness toe te passen in het begeleiden van mensen in een individuele setting.

De Mindfulness Coach Opleiding is ervarings- en vaardigheidsgericht. Dat betekent dat je niet alleen kennis opdoet over mindfulness coaching. Tijdens de opleiding leer je ook vanuit je eigen ervaring mindfulness toe te passen in je werk als coach.

 

Wat leer je?

  • Je bouwt de vaardigheid, die je hebt geleerd in de mindfulnesstraining, om jezelf op een constructieve manier te begeleiden verder uit, oftewel Persoonlijk Leiderschap.
  • Het belichamen van mindfulness en compassie naar op de allereerste plaats jezelf en daardoor als vanzelf in de begeleiding van cliënten
  • Mindful communiceren loopt als een rode draad door de opleiding heen.
  • Je leert de wijsheid van de eeuwenoude oosterse psychologie en de kennis van de moderne westerse psychologie te integreren in het coachen
  • het toepassen van mindfulness MBSR|MBCT in het begeleiden van cliënten

 

Voor wie is de Mindfulness Coach Opleiding?

De Minfulness Coach Opleiding is voor zorg professionals,

Hulpverleners, maatschappelijk werkers, therapeuten, coaches met een hulpverleningsachtergrond, praktijkondersteuners, psychosociaal werkers die hun cliënten vanuit mindfulness willen begeleiden.  

      

Praktische informatie

data 2018/2019

Start september 2018

Mindfulness Coach opleiding, 10.00 - 17.00

 

​Locatie

Centrum voor Mindfulness Breda

 

studiebelasting

72 lesuren verdeeld over 12 lesdagen (excl afsluitende tweedaagse extern), 96 studie-uren (lezen literatuur, intervisie, supervisie, portfolio)

​​Wil je meer informatie neem dan contact met ons op 

 

voorwaarden voor deelname

Je hebt een 8 weken MBSR of MBCT training of de training gevolgd die het Centrum voor Mindfulness Breda zelf aanbiedt hetgeen een combinatie is van beide trainingen MBSR/MBCT. De ervaring die je zelf als deelnemer opdoet is essentieel zodat je jou cliënten kan begeleiden vanuit een ervaringsgericht perspectief.

 

kosten

2250.= euro, inclusief BTW

De kosten van deze opleiding zijn inclusief

  • reader, lunch, koffie en thee.
  • 3 uren supervisie op basis van Mindfulness en zijns oriëntatie en beoordeling portfolio

De kosten van deze opleiding zijn exclusief

  • zelf aan te schaffen literatuur
  • Tweedaagse extern 

Het is mogelijk om de kosten van de opleiding in termijnen te betalen. Neem contact op als je van die mogelijkheid gebruik wilt maken.

 

belastingvoordeel

Als deze opleiding gericht is op je (toekomstig) beroep, dan zijn de kosten van deze opleiding in veel gevallen aftrekbaar als studiekosten. Ook andere kosten, die je maakt met betrekking tot de opleiding zijn aftrekbaar (reiskosten, boeken enz.). Het voordeel is afhankelijk van het belastingstarief waarin je zit.

 

opleiders

De opleider voor mindfulness Coach opleiding is Céline Aalders