Michiel Bakker

YOGADOCENT

Ik ben afgestudeerd aan de opleiding MDGO AW (agogisch werk).

Ik ben inmiddels 25 jaar werkzaam in de zorg, momenteel werk ik als Assistent begeleider bij een woonvoorziening in Breda. In dit ouder-project wonen mensen met een psychose-gevoeligheid. De afgelopen jaren ben ik me meer gaan richten op mindfulness, aangezien dit een andere visie werpt op het aanpakken van problemen en het bewust omgaan met gedachten en gevoelens.

Mindfulness is voor mij zelf zo belangrijk, omdat het mij meer ruimte geeft en meer bewustwording. Ook sta ik dichter bij mezelf en kan ik meer richting geven aan mijn leven.

Door yoga en mindfulness te combineren ontstaat er mindful (yoga) movement, oftewel bewegen met aandacht en het observeren van je mind. Het stil zitten tijdens de beoefening van mindfulness was voor mij echt een uitdaging. Bij meditatief bewegen ontdekte ik al snel een gemakkelijkheid. Oefeningen vanuit de Kum Nye en BMT (Body Mind Training) vond ik erg prettig. De kracht zit hem in de herhaling en vertraging. Van daaruit naar zitten in aandacht, is een mooie brug, omdat je dan al meer aanwezig bent in je lichaam. De denkmachine is vertraagd en je wordt dus veel minder in beslag genomen door alle gedachten die er doorgaans zijn. 

 

Opleidingen:

  • Tweejarige opleiding Mindfulness 
  • 200 hrs Teacher Training - Robert Boustany en Dorinda Farver - Yogasite, Breda. Nu bezig met 500 hrs Teacher Training (vervolg).

 

Tip Kom gerust langs voor een proefles en kijk of mindful (yoga) movement iets voor je is!