Michiel Bakker

YOGADOCENT

Ik ben afgestudeerd aan de opleiding MDGO AW (agogisch werk), mindful coach en yoga docent.

Ik ben inmiddels 25 jaar werkzaam in de zorg, momenteel werk ik als Assistent begeleider bij een woonvoorziening in Breda. De afgelopen jaren ben ik me meer gaan richten op mindfulness, aangezien dit een ander licht werpt op het aanpakken van problemen, het bewust omgaan met gedachten en gevoelens. Daardoor meer genieten van het leven en de mensen om je heen. Wat is werkelijk belangrijk?

Mindfulness is voor mij zelf zo belangrijk, omdat het mij meer ruimte geeft en meer bewustwording. Ook sta ik dichter bij mezelf en kan ik meer richting geven aan mijn leven.

Door yoga en mindfulness te combineren ontstaat er mindful (yoga) movement, oftewel bewegen met aandacht. D.m.v. Mindful bewegen ontdekte ik al snel een gemakkelijkheid. Oefeningen vanuit de Kum Nye en BMT (Body Mind Training) vond ik erg prettig. De kracht zit hem in de herhaling en vertraging. Van daaruit naar het beoefenen van Mindfulness, is een mooie brug, omdat je dan al meer aanwezig bent in je lichaam. De denkmachine is vertraagd en je wordt dus veel minder in beslag genomen door alle gedachten die er doorgaans zijn. Daardoor ontstaat er een gevoel van in balans zijn, rust en ontspanning.

 

Opleidingen:

  • Tweejarige opleiding Mindfulness 
  • 200 hrs Teacher Training - Robert Boustany en Dorinda Farver - Yogasite, Breda. Nu bezig met 500 hrs Teacher Training (vervolg).

 

Tip Kom gerust langs voor een proefles en kijk of mindful (yoga) movement iets voor je is!