Mindful Movement (Yoga)

Wat is het? 

Mindful (yoga)movement is een doorgaande wekelijkse les mindfulness in beweging. Door aanwezig te zijn bij alles wat er in het lichaam te voelen is, kom je uit je hoofd in het lichaam en ontstaat er een diepe ontspanning en rust. Het zorgt ervoor dat je beter en een diepere slaap doormaakt en meer aandacht hebt voor wat er zich in je leven voordoet, daardoor meer kunt genieten van ook de kleine dingen in het leven waar we anders zo makkelijk aan voorbij gaan. 

Focus op lichaams bewustzijn (uit je hoofd )

Door in aandacht te bewegen oefenen we ons bewust te zijn van ons hele lichaam. Dus tijdens een beweging, kijken we of we geleid door onze adem kunnen bewegen - en zowel ons ademhalingstempo als de beweging van ons lichaam kunnen opmerken. Vaak krijgen we in een yogales de opdracht om snel genoeg te bewegen, zodat we geen tijd krijgen om echt stil te staan bij de ervaring in het moment. Hoe voelt het lichaam, hoe kunnen we in het moment laten zijn wat er is? 

Mindful bewegen

Deze les wordt ook wel mindful yoga genoemd omdat er veel overeenkomsten zijn met yoga en mindfulness. Echter, bij Mindful movement ligt de nadruk op het bewustzijn en het proces en niet op het resultaat, je hoeft niets te bereiken! Er worden technieken uit de BMT (Body Mind Training) en de Kum Nye Yoga gebruikt.

 

De positieve effecten van Mindful movement:

  • Lichaamsbewustzijn, meer uit je hoofd en in je lijf zijn
  • In aandacht ervaren wat er is
  • Meer focus doordat je diep ontspant
  • Balans in lichaam en geest, meer zelfacceptatie
  • versterking van de spieren"Focus op het lichaam ( waar ligt je grens) en observeer je mind"

 

Trainer:

Michiel Bakker 

 

Proefles

Iedere les is te volgen als een proefles. Indien je deel gaat nemen aan de lessen is de proefles gratis en anders bedragen de kosten €7,-

 

Kosten:

€ 120 euro voor een strippenkaart van 10 keer. 

  • Elke dinsdag, vanaf dinsdag 8 juni om 19.00 uur

 

 

 

Interesse of meer informatie?

Wilt u meer informatie ontvangen? Vul onderstaand formulier in en ik neem zo snel mogelijk contact met u op.

* verplicht veld